punch needle - jehly

Vyjma jedné dřevěné jehly, kterou doufáme, doplníme naši nabídku, se naše nabídka jehel proměnila a ustálila. Rozhodli jsme se tedy jehly pohromadě stručně představit. To proč a jak jehly vybíráme, tedy že dbáme na kvalitu a zkoušíme je.

V současné době, nabízíme 4 druhy jehel, a doufáme, že tato nabídka bude stálou a všichni výrobci vydrží....jehly v obchodě najdete zde 

*amy Oxford   - jak píšeme níže tyto jehly jsou asi ty nejlepší, které můžete v současné době na trhu získat,  jehly jsou  vyrobeny z javorového dřeva a nerezové oceli. Nejsou nijak nastavitelné, co jehla to jedna velikost. Prodávají se dvou tloušťkách - regular a fine. Regular má tři velikosti, fine pět a navíc očko na konci jehly, které brání vypadnutí vlny. Nepotřebujete nic dalšího, vlna se navléká pomocí žlábku, který je podél celé jehly. Jejich cena je vyšší, ale kvalita nezpochybnitelná. Amy Oxford si pečlivě vybírá své prodejce a garantuje doživotní záruku na jehly. Připomínáme, že délku smyčky vám určuje délka jehly, tloušťka jehly pak určuje možnosti, co do ní navléknout.....tenkou vlnu, silnější vlnu, dvě vlákna vlny, proužek látky....

 

lavor - portugalské jehly jsou u nás novinkou, zkoušeli jsme v minulosti jiný typ jehly této značky, viz níže, který jsme do nabídky nezařadili, ale tyto jsou mnohem lepší. Kdo pamatuje naše začátky, vypadají stejně jako jehly zn. north short crafts, ale nejsou dřevěné. Tyto jsou vyrobeny z recyklovaného plastu a kovu, jsou pevné, stabilní.   Jehla má zářezy, které zapadnou do pružinky v rukojeti a můžete měnit délku jehly a smyčky. Jednou jehlou tedy můžete vyrobit různě dlouhé smyčky. Lavor vyrábí jehlu ve dvou tloušťkách, podobně jako u Amy Oxford, tenčí a silnější, 4mm a 5,5mm

* rico a kesi-art - jehly rico znáte a máme je v nabídce od začátku, nyní jsme k nim přidali jehly zn. kesi-art, jsou v podstatě totožné jen černé. Jehla  je pevnější, s upravitelnou délkou. Délka jehly se pomocí pružiny dostane do místa, kde se ukotví a můžete si tak volit délku smyčky. Jehla je silná, můžete pracovat i s více vlákny vlny, ale i tenkými proužky látky. Vlna se navléká dobře a součástí balení je i navlíkáček. 

* ultrapunchneedle - je to více jak rok, co máme v nabídce jehlu ultrapunchneedle......dlouho jsme hledali jehlu, která by byla tenká a sehnali jsme to nejlepší co můžete na trhu mít. Jehla má vyměnitelné nástavce, díky kterým můžete měnit sílu jehly a zároveň je variabilní co de délky jehly. Na rozdíl od podobných jehel, je opravdu kvalitní, z pevného plastu a nástavce pevně drží. Jehla není vhodná na vlnu, jako ostatní duté jehly, ale na vyšívací bavlnku, nejmenší jehla 2-3vlákna vyšívací příze, střední 3-6 a široká 6 vláken vyšívací příze.

 

Vyšívání dutou jehlou je stejně jako všechny ruční práce relax, mělo by vás bavit, těšit a dělat vám radost, ikdyž to na všech možných youtube kanálech vypadá jednoduše, někdy se nedaří hned napoprvé. Přečtěte si i ostatní články o látkách na vyšívání, bubínku a jak začít a uvidíte, že to půjde. Zároveň nám můžete napsat a rádi vám poradíme.

 

 

162051056_1188567924898484_2374718644831387599_n (1)

162439419_712769802724128_2288631090807225511_n

původní blog 18.7.20219 ↓

p7182159

Technika punch needle, kterou jsme se rozhodli naši vyšívací kapitolu začít byla pro nás úplně nová. Rozhodli jsme se tedy, všechno vyzkoušet.....abychom vám mohli nabídnout to nejlepší, abychom věděli co a jak, jaká jehla funguje nejlépe, jaká látka je ta pravá a co vše je potřeba....rádi bychom vám tedy napsali naše zkušenosti a postřehy.....dnes k jehlám.....
Vyzkoušeli jsme 6 jehel, myslíme si, že takových, které na trhu objevují nejčastěji. 3 z nich jsme vybrali do naší nabídky, 3 ne.
(fotky lze vkládat jedině za text, takže nejdříve povídání, pak jehly:-)

Nejdříve tedy k jehlám, které v naší nabídce nenajdete.

*jehla značky lavor nás zaujala na první pohled....malá, skladná a hněda rukojeť, která nevypadá na první pohled plastově, přestože je. Funguje na principu zasazení jehly do rukojeti a utažení šroubkem, který jehlu přitlačí na vnitřní stěnu rukojeti. Bohužel velmi často se nám stalo, že se šroubek vzpříčil, nešel jednoduše nasadit do závitu a jehlu nedokázal udržet ve správné poloze. Při nárazech, kdy jehla prochází látkou se jehla začala pohybovat. Je pravdou, že někdy se nám podařilo vše sladit a jehla fungovala, ale fungování "jak kdy", není to, co bychom vám chtěli nabídnout.
* o dalších dvou jehlách napíšeme dohromady přesto, že jsme je objednali zvlášť a trochu jsme spoléhali na to, že bílá jehla od značky Rico bude fungovat lépe. Obě jehly jsou vlastně úplně stejné, na trhu se dají pořídit za velmi příjemnou cenu, která se, ale bohužel odráží i v jejich kvalitě. Jehly jsou plastové, mají výměnné nástavce pro jehly a zdánlivě tak nabízí mnoho možností. Výměnné jehly mají na konci plastový výlisek, který je potřeba zasadit do držáku. Často nám tento systém nefungoval, plastové části k sobě nepasovaly. Navléknutí vlny nešlo plynule a jehly jsou tak tenké, že na vlnu vlastně ani nejsou. Do té nejsilnější se nám podařilo prostrčit tenkou bavlněnou přízi, do ostatních dvou vyšívací bavlnku. Musíme přiznat, že práce s těmito jehlami byla spíše pro zlost a ne radost, rozhodli jsme tedy, že ani tyto do nabídky nezařadíme.

Třeba budete mít štěstí a pokud si tyto jehly pořídíte budou vám fungovat lépe. Fotky těchto jehel a jejich příslušenství, vidíte na fotkách níže.

p7182161

p7182163

p7182164

Vybrali jsme pro vás tři druhy jehel, jednu plastovou, dvě dřevěné.

* plastová jehla značky Rico je pevnější, pouze s jednou jehlou, a její upravitelnou délkou. Délka jehly se pomocí pružiny dostane do místa, kde se ukotví a můžete si tak volit délku smyčky. Jehla je silná, můžete pracovat i s více vlákny vlny, ale i tenkými proužky látky. Vlna se navléká dobře a součástí balení je i navlíkáček. Projekty v knize stejnojmenné značky jsou dělané touto jehlou a vypadají opravdu dobře.
*dřevěná jehla značky north short crafts je opravdu krásná, dřevěná rukojeť a nerezová jehla. Jehla má zářezy, které zapadnou do pružinky v rukojeti a můžete měnit délku jehly a smyčky. Jehla je opět silnější, pojme více vláken vlny a dobře se s ní pracuje. Vlna se navléká dobře a součástí balení je i navlíkáček.
*v neposlední řadě jsme se rozhodli do nabídky zařadit jehly Amy Oxford. Tyto jehly jsou asi ty nejlepší, které můžete v současné době na trhu získat. Amy Oxford je takové americké guru na poli punch needle. Jehly navrhla na základě dlouholetých zkušeností a jejich velikosti vycházejí z nejčastěji používaných jehel. Jsou vyrobeny z javorového dřeva a nerezové oceli. Nejsou nijak nastavitelné, co jehla to jedna velikost. Prodávají se dvou tloušťkách - regular a fine. Regular má tři velikosti, fine pět a navíc očko na konci jehly, které brání vypadnutí vlny. Nepotřebujete nic dalšího, vlna se navléká pomocí žlábku, který je podél celé jehly. Jejich cena je vyšší, ale kvalita nezpochybnitelná. Amy Oxford si pečlivě vybírá své prodejce a garantuje doživotní záruku na jehly.

 p7182166

 p7182168

 p7182169

p7182171

p7182172

p7182174

Přesvědčili jsme se o tom, že základem krásného vyšívání, je kromě praxe, kvalitní jehla, látka a bubínek. Kvalitní jehla vám vydrží napořád a práce s ním vám bude dělat radost. Čím méně věcí musíte pro úpravu jehly dělat - nastavení velikosti, tloušťky jehly, tím méně se toho může porouchat. O látce, bubínku a další postřehy vám napíšeme brzy. Stále platí, chcete-li se zeptat, pište, volejte, rádi vám poradíme.

Hezký den

Petra