vyšívací bubínek

  

p8012295

Základní funkcí vyšívacího kroužku, bubínku je držet látku, to je jasné. Látka musí být krásně napnutá a "bubnovat". Kroužek tedy musí látku držet dobře a pevně.
Každý, kdo alespoň trochu vyšívá vám jistě potvrdí, že nejlepší je kroužek dřevěný, s možností dotahu, pomocí šroubováčku. Udělali jsme si malý průzkum, jaké kroužky máte rády, které se vám osvědčily a jaká máte doporučení. Za všechny, děkujeme Ivě, Markétce a Blance za cenné rady a postřehy.
Na plné čáře vyhrály dřevěné kroužky německé značky Prym a turecké Nurge.
Objednali jsme si tedy zkuševní vzorky a došli k (pro nás) překvapivému závěru. Německá značka Prym si vyšívací kroužky nechává vyrábět právě u turecké značky Nurge. Máme radost, že se kvalita kroužků potvrdila a jedná se o jedny a ty samé. Volba byla tedy jasné, vybrali jsme pro vás, kvalitní bukové kroužky Nurge.

 p8012306

 p8012229 - kopie - kopie

 p8012240 - kopie - kopie

 p8012246 - kopie - kopie

 p8012257

 p8012259 - kopie - kopie

p8012301

Klasické vyšívací kroužky, které jsou běžně k sehnání jsou vysoké 8mm a my jsme pro vás vybrali 6 různých velikostí. Zcela nově jsme vybrali i kroužky, které jsou vysoké 16mm. Látka je tedy utažena větší plochou a bubínek ji lépe drží.
Právě dobré utažení látky je ještě více důležité u techniky vyšívání dutou jehlou, punch needle. Jehla propihuje látku s větší razancí, je silnější, stejně tak použitá vlna. Dobré utažení je tedy zásadní a i tak je potřeba někdy látku v průběhu vyšívání dotahovat.
Speciální kroužky na techniku punch needle mimo jiné nabízí firma Morgen, ale nechtěli jsme zařadit do nabídky kroužky plastové. Po tom co jsme otestovali různé vyšívací kroužky, jsme všechny výšivky dutou jehlou dělali pomocí klasických vyšívacích kroužků Nurge a fungovaly dobře. Každopádně i tato značka vyrábí vyšívací kroužy přímo na techniku punch needle. Kroužek je vysoký, aby látku dobře držel a zároveň se vám dobře pracovalo. Vnitřní koružek je vyšší než vnější a funguje opravdu skvěle. Tyto kroužky se vyrábí ve dvou velikostech, máme je tedy obě. Možnou alternativou je i kroužek pro quilting, který je ještě vvyšší a utahovací mechanismus je opravdu masivní. Velkou nevýhodou je velikost, i ta nejmenší je ohromná, přesto i ten jsme vybrali.

p8012266 - kopie

 p8012274

 p8012279

 p8012291

Kromě vyšívacích bubínku, kroužků jsme se rozhodli zařadit i rámečky. Abyste mohli to vyšité pověsit, darovat, radovat se....Jedny s kováním na pověší, druhé vyšší bez systému zavěšení, prostě jen tak, na hřebíček....aby nic nerušilo....
Ať se vám povede vybrat ten správný.

Petra