ptačí píseň echina a svatba

Birds song je látka z kolekce echino a jako píseň nebo vlastně pohádka byl i celý příběh. Volala mi zákaznice Petra, že by ráda echino látky na závěsy a že z Prahy do Děčína to je vlakem kousek, a tak by chtěla přijet. Přijela, vybrala spoustu metrů do oken, a protože echino je prostě láska na první pohled, rozhodla se, že by ráda i sukni nebo šaty. Na svatbu! No řekněte sami, takovou výzvu si nemůžete nechat utéct... Zavolala jsem Janě a skvělá Jana (https://www.janavlna.cz/) nechala všeho plstění a šití, nasedla do auta a za chvilku přijela. Vybraly jsme látku, Jana kreslila, Petra vyprávěla a já jsem si to jenom užívala :) Co vám budu povídat, Jana nakreslila šaty, které se Petře líbily, spočítala metry, cenu a najednou všechno plynulo úplně samo... termín svatby, zkoušek, cesty z Prahy do Děčína a zpátky...

p5020185 - kopie

p5020218 - kopie

p5020219

p5020233 - kopie

Nejvíc jsem se na první zkoušku těšila asi já. A byla skvělá. Šaty, atmosféra, ladění detailů, krajek, doplňků... samozřejmě káva a povídání o všem možném. Byla škoda, že zkoušky stačily jenom dvě. Já jsem vlastně prodala jen látku a zavolala Janě. Dodnes jsem vděčná, že přijela, je prostě skvělá, a že Petra chtěla jezdit z Prahy, měla odvahu i chuť mít šaty, které nikdo nemá. A neskutečně jí sluší... posuďte sami...

petra_josef_2048px-1041 - kopie

petra_josef_2048px-1091

petra_josef_2048px-1211

petra_josef_2048px-1275

 

Z celého srdce děkuji Janě, že mohla všechna setkání proběhnout. A protože Jana je báječná výtvarnice, umí kouzla z vlny, maluje a výjimečně i šije, určitě stojí za to se k ní podívat https://www.janavlna.cz/.
Stejně tak děkuji Petře za cestu k nám na sever, všechny nákupy, odvahu to se mnou a Janou risknout :), za atmosféru, kuchařku a v neposlední řadě i fotky ze svatby. A pokud rádi jíte nebo alespoň povídání o jídle sledujete, nakoukněte k Petře https://www.facebook.com/pospeskauplotny/.

Technická poznámka: na šaty byly použity 2 m látky, které v době vložení blogu ještě máme... takže kdo by rád echino šaty, může je mít!

Petra

foto: Petra (peonygarden)
foto: s laskavým svolením Petry (Petra Tajovský Pospěchová)